Balet ŠD Košice očakáva vzácnu návštevu

23.11.2011 Košice

Košice 22. novembra (TASR) - Záver tohto týždňa bude pre súbor baletu Štátneho divadla (ŠD) Košice určite netradičný. „Vo štvrtok 24. novembra pricestuje do Košíc svetovo uznávaná baletná majsterka Laura Alonso, dcéra zakladateľky prestížnej kubánskej baletnej školy a hádam najslávnejšej primabaleríny Alicie Alonso. Bývalá primabalerína a súčasná renomovaná baletná odborníčka svoje skúsenosti predvádzala v takých divadelných domoch, ako sú Kubánsky národný balet, Kráľovský dánsky balet, Fínsky národný balet, Londýnsky kráľovský balet, Kanadský národný balet, Austrálsky či Tokijský národný balet a mnohé iné,\" objasnil TASR hovorca divadla Svjatoslav Dohovič.

Dodal, že Laura Alonso ako primabalerína absolvovala počas svojej 25-ročnej aktívnej sólistickej dráhy všetky titulné klasické úlohy a v súčasnosti svoje poznatky rozdáva tanečným profesionálom a študentom na celom svete.

„Počas návštevy v Košiciach stihne viesť dva pracovné dni v balete ŠD, zasadne do komisie medzinárodného baletného konkurzu, ktorý sa uskutoční v sobotu 26. novembra, zároveň svoj čas venuje aj mladým začínajúcim tanečníkom, poslucháčom košických konzervatórií, pre ktorých má pripravený seminár spojený s workshopom. Po Slovensku jej kroky smerujú do Brazílie a potom do Spojených štátov,\" doplnil informácie o vzácnej návšteve šéf baletu ŠD Dominik Béreš.
 

Vyberte región